Nový pákový espresso kávovar Sage bambino Plus přináší do vašich domácností čtyři klíčové prvky kvalitní kávy jako od profesionálního baristy. Pomocí vysoce kvalitní páky o...
Dokonalé espresso je výsledkem dokonalé kombinace několika vstupních faktorů – čerstvé mleté kávy, správně upěchované kávy, správného tlaku a v neposlední řadě i teploty vody....
Tuto brazílii pražíme tmavěji než ostatní naše kávy, proto v chuti najdete hořkou čokoládu, pomerančovou kůru se sladkou dochutí. Je to nejprodávanější káva v našich kavárnách.
Ať už máte automatický kávovar nebo pákový kávovar, dostanete vybalancované espresso, které báječně funguje s mlékem či jeho rostlinnou náhradou.
Káva v Brazílii
V Brazílii roste počet farem, které se zaměřují spíše na kvalitu než na objem. Tyto farmy přistupují k pěstování, sklizni a zpracování s velkým důrazem na detail. Brazilská nadmořská výška a vulkanická půda jsou nejlepšími podmínkami pro pěstování vyvážených brazilských káv s dobrou chutí. Rozsáhlé, rovinaté farmy usnadňují mechanizaci a umožňují snížit výrobní náklady, díky čemuž je Brazílie jednou z mála zemí s trvale vysokými maržemi při nízkých světových cenách.
Sklizeň
Relativně rovinatá krajina v mnoha brazilských kávových oblastech v kombinaci s vysokými minimálními mzdami vedla většinu farem k tomu, že upřednostnily mechanickou sklizeň před selektivním ručním sběrem. V minulosti to znamenalo, že normou byl pásový sběr, avšak dnešní mechanické sklízeče jsou stále citlivější, což znamená, že farmy mohou při každém průchodu sklízet pouze plně zralé třešně, což je dobrá zpráva pro producenty zaměřené na speciální druhy. Zralá káva se sklízí pomocí derricadeiry - mechanických hrábí, které ke sklizni zralých třešní používají vibrace. Mezi kávovníky se rozprostře plachta, která zachycuje padající třešně. Po sklizni se třešně drtí a suší na slunci na betonových terasách.
Každý šálek skvostnou symfonií chutí.
Naše směs Sul De Minas je regionální blond, který se značí ohromnou čistotou v šálku, sametové tělo a čokoládovou dochuť. Krásně chutná z pákového i automatického kávovaru, pokud rádi pijete mléčné kávy - můžete se těšit jak u nás v pražírně rádi říkáme, oříškovou zmrzlinu!